WiFi als levensbehoefte

De evolutie van WiFi als een primaire levensbehoefte, WiFi als een killer app !?

Onze levensbehoeften veranderen

Heden ten dage vinden we het normaal dat we de beschikking hebben over Gas, Water, Electra en ook Voedsel. Deze primaire levensbehoeften zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks voortbestaan.
Met een druk op de knop doen we het licht aan vanuit het donker, zo ontsteken we gas om te koken in de keuken en verwarmen wij het water om thee te zetten.
En voedsel hoef ik al helemaal niet uit te leggen waarom het noodzakelijk is. Tot deze primaire levensbehoeften mogen we WiFi ook scharen . (in vaktermen “Wireless”).

Vroeger werd WiFi gezien als een gadget, tegenwoordig is het een ‘business application’ geworden. WiFi is net als de andere vier primaire levensbehoeften ook gewoon niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze IP technologie die het mogelijk maakt dat mensen met elkaar kunnen communiceren zeker door de toename van hogere systeemcapaciteiten en datasnelheden met daarbij de betere integratie met het internet. Denk aan mensen op bewegende voertuigen (bijvoorbeeld: auto’s, treinen, boten en vliegtuigen) die zo toegang kunnen krijgen tot internet of hun bedrijfsnetwerken, het downloaden van games, games spelen met externe gebruikers, informatie over reisbegeleiding, of het verkrijgen van verkeersinformatie of routeomstandigheden.

Draadloze netwerken evolueren naar draadloze IP-netwerken om de beperkingen van traditionele circuitgeschakelde draadloze netwerken te overwinnen. Draadloze IP-netwerken zijn meer geschikt voor de ondersteuning van de snelgroeiende mobiele data-en multimediatoepassingen. IP-technologieën (zoals mobile IP) is de meest veelbelovende oplossing die momenteel beschikbaar is voor de ondersteuning van gegevens- en multimediatoepassingen via draadloze netwerken.

Hoe ziet de toekomst van WiFi eruit?

Geavanceerde mobiele data- en multimediatoepassingen zoals; MMS, games spelen in realtime met externe gebruikers, Voice over wireless (VoWLAN)/(VoIP-gesprekken) en uitzending van audio-en video-advertenties aan gebruikers van mobiele telefoons (bijvoorbeeld: draadloze IP-radio en kijk-tv) zullen zeer snel groeien. Nieuwe IP-uitzendingstechnieken zoals DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handhelds) zullen het mogelijk maken om video-uitzenddiensten naar draagbare ontvangers te brengen.

Met name de groei van geavanceerde mobiele gegevens en multimediatoepassingen zoals Voice-over-IP (VoIP)/(VoWLAN) verhogen de multimedia compressie van het draadloze netwerk aanzienlijk. Zo kan dus Wireless IP soms ook een killer zijn. Daarom kunnen toekomstige draadloze IP-netwerken alleen in staat zijn om die mobiele gegevens- en multimediatoepassingen te bedienen zonder congesties in het draadloze netwerk, als die draadloze IP-netwerken er natuurlijk klaar voor zijn.

Met andere woorden: “die netwerken moeten worden gecontroleerd (bijvoorbeeld door QoS-parameters of andere specifieke protocollen) en daarbij moet men nog beschikken over voldoende bandbreedte om al deze soorten diensten te ondersteunen. Draadloze netwerken en de IP-technologieën binnen die netwerken moeten voortdurend worden geëvalueerd en geëvolueerd .

Het verkeer op breedband draadloze netwerken zal steeds meer IP worden!

Wilt u zich ook goed voorbereiden op wat komen gaat, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
We helpen u graag verder!

consultancy, design en beheer, internet of things, IoT

Contactdetails WiFi Wise International BV

Veldstraat 29
NL-5815 CW Merselo
KvK 75171201
BTW NL860168293B01

Copyright © 2020 WiFi Wise International | Privacy- & cookiestatement | Algemene voorwaarden | Website by Dai Dai Design