Skip to main content

WiFi-netwerken in zorginstellingen

Uw draadloze netwerk wordt steeds belangrijker

De meest kritische omgeving

Medische apparatuur die niet verstoord mag worden, privacygevoelige informatie van het hoogste niveau, verschillende gebruikersgroepen… een WiFi-netwerk aanleggen in de zorg doe je niet zo maar.

Van al onze soorten opdrachtgevers is de zorg misschien wel de meest veeleisende tak. Alle disciplines van ons vak komen hier samen. WiFi Wise heeft alle benodigde kennis en kunde in huis.

Veiligheid en patiëntvriendelijkheid

De data waarmee ziekenhuispersoneel werkt is zeer privacygevoelig. Extra bescherming is daarom noodzakelijk! Bij WiFi Wise zorgen we voor continue monitoring. Eventuele inbraakpogingen worden direct gedetecteerd en afgeweerd. 

Om patiënten/cliënten en hun familieleden te ondersteunen, is er een gescheiden gastennetwerk. Hierop kunnen locatie-gerelateerde gegevens worden geraadpleegd, zoals het intranet van de locatie. En uiteraard kan ook internet worden gebruikt, om moeiteloos contact te houden met het thuisfront.  

Maakt uw instelling gebruik van beacons of tags? Met een goed WiFi-netwerk is al uw apparatuur eenvoudig te traceren!

Geen storingen door goede voorbereiding

Een veel voorkomend probleem met WiFi-netwerken in zorginstellingen is het optreden van storingen door de enorme hoeveelheid apparatuur. Sommige services worden in bepaalde gebieden van het gebouw geblokkeerd om zo storing op medische apparatuur te voorkomen. Daarom voeren we bij WiFi Wise altijd eerst een site survey uit. Deze complexe metingen brengen alle storingsbronnen aan het licht. Pas als duidelijk is met welke factoren we rekening moeten houden, kunnen we een optimaal WiFi-netwerk ontwerpen.

De voordelen van WiFi Wise
  • Stabiel en storingsvrij. Ook tijdens lopen/verplaatsen!
  • Privacygevoelige data wordt goed beschermd en gemonitord
  • Optimale verdeling van de capaciteit tussen de netwerken
WiFi Wise in de gezondheidszorg

Hulp nodig met uw WiFi-netwerk?

We helpen u graag verder!