Skip to main content

Problemen met uw draadloze netwerk?

Wij zetten onze tanden met veel plezier in de taaiste WiFi-problemen!

Troubleshooting of een second opinion?

Heeft u een bestaand WiFi-netwerk, maar werkt het niet (altijd) naar wens?

Wij meten en analyseren uw netwerk met specialistische tools. In de uitgebreide rapportage geven we de mogelijkheden die u hebt om verbeteringen door te voeren. Of u dit nu door uw eigen ICT’er wil laten doen of door ons, de keuze is aan u. Uw ICT’er willen we graag in een leercurve meenemen in het project.

De voordelen van WiFi Wise
  • We gebruiken specialistische tools
  • We maken een uitgebreide, begrijpelijke rapportage
  • We betrekken uw ICT’er in het project
  • We zijn CWNP-gecertificeerde experts (lees meer)

Wireless site survey

Door middel van een wireless site survey maken we de staat van een netwerk zichtbaar. We letten onder andere op signaalsterkte, kanaalgebruik, kanaalbreedte en de maximaal haalbare theoretische snelheid. Een performance test om te kijken of het draadloze netwerk (nog) aan de eisen voldoet, is hier zeker een onderdeel van.

Spectrum analyse

Door middel van spectrum analyse onderzoeken we het elektromagnetische spectrum en lossen hier vervolgens de problemen op. WiFi bestaat op de eerste twee lagen van het OSI-model. Wi-Fi is erg ‘beleefd’: hoort het een andere WiFi-zending op hetzelfde kanaal of is er andere elektromagnetische energie aanwezig op een sterkte van -85dBm of sterker? Dan blijven de apparaten stil.

Packet capture

Soms zijn er problemen in een netwerk die op de hogere OSI-lagen zitten. Door middel van packet capture zien we alle datastromen van en naar apparaten op een specifiek kanaal. Zo kunnen we bijvoorbeeld ontdekken of de driver van een WiFi-adapter het probleem kan zijn of waarom de 4-way hand-shake niet goed gaat en het aanmelden bij het netwerk niet lukt.

Channel optimisation

Een WiFi-signaal is onderverdeeld in drieën: ‘want’, ‘don’t want’ en ‘don’t care’. We willen een signaal van -67dBm (want), maar we willen geen overlap van hetzelfde kanaal met een signaal van -85dBm of beter (don’t want). Van een signaal van kleiner dan -85dBm hebben we geen last (don’t care). Dit is de basis van een goede kanaalverdeling.

Hulp nodig met uw WiFi-netwerk?

We helpen u graag verder!