Skip to main content

WiFi-netwerken in het onderwijs

Veilige, gescheiden netwerken die ook overeind blijven als de hele klas iets opzoekt.

Voor iedereen de juiste toegang

Voor het onderwijs kan een goed werkend draadloos netwerk best lastig zijn. Vaak is er een flinke piekbelasting, en niet alle aparatuur is compatibel.

Gescheiden datastromen, aandacht voor privacygevoelige informatie en een netwerk dat bestand is tegen een flinke piekbelasting: bij WiFi Wise weten we daar wel raad mee. Door onze specialistische kennis en tools is niets onmogelijk of onzichtbaar. We plaatsen of adviseren niet meer dan het noodzakelijke aan apparatuur. Vaak kan er een grote besparing gerealiseerd worden door het goed inmeten en uitrollen van een passend WiFi-netwerk.

Optimaal gebruik van schoolsystemen

Voor leerlingen is het schoolnetwerk van groot belang. Een goed bereik (overal in het gebouw of op de campus!), een snelle verbinding en toegang tot de juiste delen van het netwerk zorgt ervoor dat ze zich kunnen richten op wat echt belangrijk voor ze is: de lesstof. Daarnaast is het van belang dat hun device goed werkt op het netwerk. Vaak nemen we aan dat het wel goed zal gaan, maar in de praktijk zijn er nogal eens problemen mee.

Grip door de ICT-afdeling

Voor de ICT-afdeling is het in de praktijk vaak lastig om te zien wat er op het netwerk gaande is, en of alles volgens de regels gaat bijvoorbeeld. Met monitoring en control loopt alles soepel. WiFi Wise helpt daarbij! Ook zorgen wij ervoor dat de ICT-medewerkers worden opgeleid tot het gewenste kennisniveau. Hiermee is het niet nodig om steeds de hulp van een externe ICT’er in te schakelen.

De voordelen van WiFi Wise
  • Passende dekking door precisie-meetapparatuur en software
  • Deugdelijke, gescheiden netwerken voor gebruikersgroepen
  • ICT-medewerkers worden opgeleid tot het gewenste niveau
WiFi Wise voor het onderwijs

Hulp nodig met uw WiFi-netwerk?

We helpen u graag verder!