Skip to main content

Wireless Troubleshooting | RF analyse, loodsen t.b.v. treinmodernisering

>20.000 medewerkers/gebruikers

In Haarlem werkt men aan het moderniseren van onder andere treinstellen. Storingen zorgen voor uitval van de voertuigen die deze treinstellen verplaatsen. Aan ons de vraag om middels een uitgebreide RF-spectrumanalyse, de vermeende storingsbron te lokaliseren.

Vraag: Aangezien er weinig kennis en kunde aanwezig is (in Nederland en daarbuiten) op het gebied van complexe metingen in het wireless spectrum, is WiFi Wise gevraagd om te ondersteunen bij de zoektocht naar de storingsbron. Aangezien wij als WiFi Wise beschikken over een breed scala aan test apparatuur en de daarbij behorende expertise, zijn wij benaderd om hierbij te ondersteunen.

Aanpak: Onze engineer is op locatie met specialistische meet apparatuur aan de slag gegaan om het wireless spectrum op locatie in beeld te brengen. Tijdens ons bezoek zijn er diverse testen uitgevoerd met de voertuigen en andere mogelijke storingsbronnen op de locatie.

Oplossing: Uiteindelijk bleek het RF spectrum bijzonder schoon te zijn en de storing dus aantoonbaar niet in het wireless spectrum te zijn gelegen. Met ons meetrapport en analyse kan de klant naar de leverancier terug, om de oplossing te zoeken in de soft- of hardware van de transport voertuigen.

 

Ondervind u storingen die niet kunnen worden gevonden dan wel aangetoond door de gangbare apparatuur en mocht u meer willen weten over de mogelijkheden voor een RF analyse op uw bedrijfslocatie?
Bel ons of mail ons, we nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek op kantoor of via onze digitale meeting omgeving.

+31(0)850-188699

RF analyse, troubleshooting, wireless, Wireless troubleshooting