Skip to main content
partspoint group

Wireless Troubleshooting | Magazijn voor automaterialen, Ede

>400 medewerkers/gebruikers

Vraag: De klant heeft de afgelopen 2 weken slechte ervaring met Wi-Fi. Dit is een bedrijfskritisch systeem en behoeft snelle verbetering. De huisleverancier kan het probleem niet vinden. Graag een expert op locatie om de oorzaak te achterhalen en evt. in samenwerking met de huisleverancier, op te lossen.

  1. Wi-Fi apparaten (smartphones en laptops) van medewerkers hebben geen of slecht verbinding met Wi-Fi.
  2. In de diverse kantoorruimtes binnen het gebouw is er geen of slecht bereik.
  3. Een bepaalde Cisco (Unified Wireless IP) telefoon (7925) heeft diverse problemen
  4. De klant heeft het idee dat de Access Points op de verkeerde plekken geïnstalleerd zijn.

Aanpak: Tijd vrij gemaakt zodat er de volgende werkdag een expert op locatie de analyse kon starten. Begonnen bij de basis RF en van daaruit verder onderzocht in ….

Oplossing: Allereerst zijn er een paar storingsbronnen gevonden. Uiteindelijk bleken er vooral een aantal zaken in de basis niet goed te zijn geïmplementeerd.  Zowel de hardware als ook de implementatie van deze hardware behoefde diverse wijzigingen. Omdat de hardware niet zonder grote investering te vervangen was is er gekozen met de huidige hardware de Wi-Fi omgeving te optimaliseren. Na deze wijzigingen te laten uitvoeren door de leverancier (aan de hand van ons rapport), zijn de meeste problemen verholpen en kan er weer probleemloos gewerkt worden.

consultancy, industrie, tools, troubleshooting, Wireless Consultancy, Wireless troubleshooting