Skip to main content
Wat maakt een WiFi-specialist?

Wat maakt een WiFi-specialist of WiFi-Expert?

Wi-Fi Expert, inmiddels durf ik me dat wel te noemen, maar het is geen beschermd beroep dus hoe maak je als klant met een Wi-Fi probleem de juiste keuze? Wat geeft de doorslag? Kennis? Materiaal? Ervaring?

Allemaal is mijn mening, met kennis zonder tools heb je geen inzicht, met tools maar geen idee hoe te goed te gebruiken schiet de klant ook niets op. Ervaring is een bonus omdat je situaties vaak eerder hebt gezien.

Tools

In deze blog wil ik wat uitweiden over de tools die ik in mijn pelicase meesjouw naar Wi-Fi klussen.

Metageek WiSpy 2.4, Metageek WiSpy DBx, voor spectrum analyses op de laptop, Nuts about Nets 6G Combo als handheld spectrum analyse.

Laser rangefinder, voor de juiste maten te kunnen bepalen van een plattegrond. Doordat deze ook een hellingshoek aangeeft ook ideaal voor point to point verbindingen.

Upboard een PC op creditcard formaat. Ideaal als je informatie wilt verzamelen over een langere tijd. Denk aan uitgebreide spectrum analyse of packet capture.

Netscout Aircheck G2 een geweldige tool voor een eerste blik van de RF op een locatie, kanaal verdeling, storingsbronnen, Wi-Fi netwerk test, Ethernet netwerk test, roaming testen etc. Een waar Zwitsers zakmes op het gebied van Wi-Fi.

Fluke linkrunner Pro (kabel tester) als de kabel al niet goed is zal Wi-Fi er niet beter op worden.

Pockethernet ook een kabeltester die net wat meer informatie biedt in combinatie met de intelligentie van je smartphone.

WLANPros Odroid: een handige powerbank powered performance testing oplossing. Vaak is Wi-Fi helemaal het probleem niet maar zijn het de verbonden apparaten of de internetverbinding.

Airpcap NX als packet capture oplossing in combinatie met Metageek Eye-PA en wireshark voor de ‘in-depth analyses’.

USB Wi-Fi adapters… veel adapters… de bekende proxim adapters maar ook Edimax AC adapters voor wat gevoeligere metingen en andere obscure dongels voor specifieke situaties.

Dell Latitude E5260 of MacBook Pro voor de analyse of survey.

En uiteraard ook een WLANPros survey tray zodat ik geen lamme armen krijg…

Het is veel om mee te nemen maar met deze tools kan ik alles doen. Van Wi-Fi site survey tot probleem analyse en zelfs snelheid testen.
Sommige dingen zijn dubbel, maar een nieuwe afspraak maken als iets niet werkt… niet nodig dus.

Bent u het beu? Bel of mail ons, wij komen uw Wi-Fi probleem graag verhelpen!
Mis ik nog iets? Laat het me weten!

Bel 0850 188 699 | Mail info@wifi-wise.com | Contactpagina

tools