Skip to main content
CNIS luxembourg

Wireless Design | Crisis centrum, Luxemburg (nieuwbouw)

>200 medewerkers/gebruikers

In Luxemburg wordt gebouwd aan het nieuw crisis centrum waar alle hulpdiensten gecentraliseerd ondergebracht worden. Uiteraard moet dit nieuwe ‘state of art’ gebouw voorzien worden van Wi-Fi dat werkt en de komende jaren probleemloos voorziet in alle draadloze wensen en eisen.

Vraag: Het nieuwe pand is wind en waterdicht. De wanden staan. Kan er op korte termijn een Wireless Design gemaakt worden zodat de installerende bedrijven weten waar de aansluitingen en componenten geïnstalleerd dienen te worden. Dit om ervoor te zorgen dat er uiteindelijk een perfect dekkend en goed werkend Wi-Fi netwerk ontstaat?

Aanpak: Onze engineers zijn met de bouwtekeningen aan de slag gegaan, na het ondertekenen van de bijbehorende NDA uiteraard i.v.m. verhoogde geheimhoudingsplicht). Met 2 man zal er een dag gepland worden om op en neer naar Luxemburg te gaan. Het pand zal dan Wi-Fi technisch ‘ingemeten’ worden met de juiste apparatuur.

 

Oplossing: Aangezien het gebouw nog in aanbouw is er goed gekeken naar de tekeningen en de te gebruiken bouwmaterialen. Het pand is Wi-Fi technisch in kaart gebracht. Met deze meetdata is er een Wireless Design gemaakt op basis waarvan de installatieploeg de bekabeling kan gaan realiseren. Als het pand compleet gebouwd is en de apparatuur hangt, gaan we nog een keertje op locatie de Validatie Survey uitvoeren en het complete systeem naar wens configureren en fine-tunen. Totdat het werkt zoals het hoort en de klant/gebruikers tevreden is/zijn.

Wireless Design